Welkom bij PDI GOOI

Psychologen die je weer op weg helpen in Bussum en Almere

Kosten en vergoedingen

PDI Gooi staat voor continuïteit van goede zorg voor iedereen


De meeste behandelingen bij de praktijken van Marjan en Aagje, worden vanuit uw basisverzekering vergoed, indien de huisarts u een verwijzing voor de GB-GGZ (Generalistische Basis-GGZ) heeft gegeven.

U hoeft hiervoor dus geen aanvullende verzekering of speciale polisvoorwaarden te hebben. Wel is er sprake van eigen risico. Het wettelijk Eigen Risico is in 2021 vastgesteld op € 385,-. Wij hebben met alle verzekeraars een contract, behalve met Eucare (Aevitae, Uzovicode 3360). In dat geval raden wij u aan contact op te nemen met uw verzekeraar.

Let op: veranderingen m.b.t. uw Eigen Risico. Wanneer uw behandeling in 2021 is gestart en uw behandeling loopt door in 2022 dan wordt uw Eigen Risico zowel in 2021 als in 2022 aangesproken. Dit komt door veranderingen in het financieringsmodel in de GGZ (zorgprestatiemodel). Bij uw eigen ziektekostenverzekeraar kunt u hierover verdere informatie inwinnen.

Indien u dit jaar al eerder gestart bent met een behandeling bij een psycholoog in de Generalistische Basis-GGZ dan wordt uw behandeling in principe door uw zorgverzekeraar niet vergoed. In dat geval declareren wij rechtstreeks aan u en dient u de kosten zelf te betalen. Het tarief per zitting van 45 minuten is € 114,41

Wij proberen u zoveel mogelijk rompslomp uit handen te nemen. Tijdens het eenvoudige aanmeldproces op deze website vertellen we u precies wat u nodig heeft en welke stappen u dient te doorlopen. Hiermee houden we het simpel voor client en doorverwijzer (huisarts).