Welkom bij PDI GOOI

Psychologen die je weer op weg helpen in Bussum en Almere

Marjan de Vries


Psychologe bij PDI Gooi

In 1991 ben ik afgestudeerd in Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode 1992-1993 heb ik nog een extra periode gewerkt aan de Universiteit van Amsterdam onder supervisie van Prof. Dr. Alfred Lange. In dit jaar heb ik me nog verder kunnen ontwikkelen in de Directieve therapie, alsmede in het doceren, middels assisteren in de cursussen en gastcolleges op de VU, bij prof. Theo Schuijt.

Na dit jaar, in 1993, startten mijn studiegenoot Aagje Gest en ik elk onze eigen praktijk PDI in het gooi, en werken we sindsdien intensief samen.

Daarnaast beleefde en beleef ik veel plezier aan het schrijven over onze ervaringen in ons werk, hetgeen resulteerde in drie boeken: ‘Grenzen stellen om ruimte te krijgen’, ‘Het is en blijft familie’ en ‘In Therapie. Deze boeken zijn te koop op deze website.

Daarnaast ben ik een jaar lang als columniste verbonden geweest aan het psychologie tijdschrift ‘Aware’.

In de periode tussen 2003 en 2006 ben ik als voorzitter betrokken geweest bij de stichting 2include, dat zich heeft ingezet voor chronisch zieken mensen met o.a. parkinson, MS en cushing.

Een paar jaar geleden (in 2012) heb ik een blok psychologie gegeven aan tweedejaars studenten verpleegkunde aan het Windesheim College in Almere.

In het kader van nascholing heb ik inmiddels veel cursussen gevolgd en volg ik nog immer onderwijs om de nieuwste ontwikkelingen in ons vak te blijven volgen. Vooral op het vlak van rouwverwerking, angststoornissen, depressieve stoornissen en burnout hebben we veel ervaring opgedaan. En ook op het gebied van traumaverwerking middels EMDR (Eye Movement Desensitisation en Reprocessing) boeken we goede resultaten. Sinds 2019 ben ik na de vervolgcursus EMDR en supervisie EMDR Europe practitioner.